jueves, 19 de marzo de 2009

Visita a la fundació Alícia

El Dimecres 18 de Març de 2009, vem anar a les instal•lacions de la fundació Alícia. La visita a Alícia ens va permetre conèixer les instal•lacions d'aquest centre dedicat a la recerca tecnològica en cuina i a la divulgació dels bons hàbits alimentaris, durant aquesta, una guia, la Laura Pérez, ens va explicar y enseñar com es treballa a Alícia.
Vem fer un taller de sentits en el què explicaven la importància dels 5 sentits a la gastronomia, fent-nos provar algunes substàncies amb les quals aquests sentits es feien 100% notables. El taller es deia aixi: "El sentit dels sentits. El sentit d'Alícia".
Ens van ensenyar les instal•lacions, com són la cuina, el laboratori i unes sales d’ aprenentatge d’alimentacions equilibrades d’arreu del món (Àsia, Mediterrani, Amèrica Central, Musulmana).
Finalment, vam anar a una petita cuina i vam preparar un plat de cada cultura anterior, amb l’Asiàtica vam fer una amanida d’algues amb tofu, amb la Mediterrània un empedrat, amb l’ àrab un cous-cous i amb l’ Amèrica Central una salsa guacamole.
Personalment, la visita em va agradar molt... potser el que més va ser la degustació de les substàncies dels sentits.
Realment, crec que Alícia està fent un treball extraordinari que ajudarà a la cuina a evolucionar favorablement en un futur proper.

No hay comentarios:

Publicar un comentario